Kruidnagelolie | Kiespijn, Oorpijn en een Gezonde Huid.

Kruidnagelolie | Kiespijn, Oorpijn en een Gezonde Huid.

Kortingscode voor kruidnagelolie: Kruidnagel15%

 

Waarschijnlijk heb je de verhalen wel gehoord dat in de VOC tijden, kruidnagel vaak gebruikt werd om kiespijn te verhelpen. Werkte dit echt? Ja, een stukje kruidnagel in de pijnlijke kies stoppen werkte destijds goed bij gebrek aan beter. Tegenwoordig is het verstandiger om gewoon een bezoekje aan de tandarts te brengen:)


Naast dat kruidnagel heerlijk ruikt en kiespijn kan verhelpen, heeft deze specerij nog veel meer voordelen, waar we in deze blog dieper induiken. Na het lezen van dit artikel ken jij alle voordelen van kruidnagelolie en kan je jezelf een echte kruidnagel expert noemen.


Wat is kruidnagelolie?

Etherische kruidnagelolie is een olie die wordt gewonnen uit de kruidnagelboom. Oorspronkelijk komt deze boom uit Zuidoost Azië maar tegenwoordig groeit hij ook in andere delen van de wereld. 

De kruidnagelboom is een indrukwekkende piramidevormige boom die wel 9 tot 12 meter hoog kan worden. De kruidnagel zelf is een klein, nog niet uitgekomen bloemetje. De kruidnagel herken je aan de lange vorm met een klein bolletje aan de ene kant. De meeste kruidnagel groeit nog steeds in Zuidoost Azië maar kan tegenwoordig ook in bepaalde delen van Afrika gevonden worden. 


Kruidnagel en kiespijn

Zoals hierboven al kort benoemd kan kruidnagel helpen bij kiespijn. Het is ook niet gek dat kruidnagelolie veel wordt gebruikt in producten die bijdragen aan een gezonde mondhygiëne. Enkele voorbeelden hiervan zijn tandpasta of mondspoeling. 

In 2012 onderzochten wetenschappers het effect van kruidnagelolie tegen tanderosie veroorzaakt door zure dranken zoals vruchtensap. 

Uit dit onderzoek bleek dat kruidnagelolie een effectief middel was om tanderosie te bestrijden en de gezondheid van de mond te bevorderen.

Kruidnagelolie heeft hetzelfde effect als fluoride en is daardoor een geschikt middel om gaatjes in de tanden of kiezen te voorkomen. 


Kruidnagel & luchtwegen 

Kruidnagelolie heeft ook een positief effect op ademhalingsproblemen. Door enkele druppeltjes van de olie te gebruiken in een diffuser zorg je ervoor dat de luchtwegen schoon gemaakt worden. 

De ontstekingsremmende eigenschappen van kruidnagel zijn dus perfect geschikt om hoest en verkoudheid buiten de deur te houden. Kruidnagelolie wordt ook vaak gebruikt bij de behandeling van Sinusitis.


Kruidnagelolie is een wondermiddel voor je huid

Tegen acne

De antibacteriële en antiseptische eigenschappen van kruidnagelolie kunnen acne veroorzakende bacteriën doden. Hierdoor bescherm je de huid tegen puistjes. In de kruidnagelolie zit een bestanddeel dat eugenol heet. Eugenol helpt bij de behandeling van acne door de ontsteking te remmen en de roodheid van de puist zelf te laten doen afnemen. Wil je kruidnagelolie gebruiken om puistjes te verminderen? Voeg een aantal druppels van onze essentiële kruidnagel toe aan een draagolie zoals jojoba olie. Vervolgens breng je het aan op het puistje. Ook kun je de kruidnagel toevoegen aan je dagelijkse moisturizer. 

Bij een erg gevoelige huid is het niet aan te raden om kruidnagelolie topisch te gebruiken.


Helpt bij huidverjonging 

Kruidnagelolie helpt mij het verminderen van de verslapping van de huid. Hiernaast is kruidnagelolie een effectief middel tegen het bestrijden van rimpels. Het is ook niet voor niets dat deze etherische olie veel wordt gebruikt in cosmetische producten. 


Verbetert doorbloeding

Kruidnagelolie staat er om bekend dat het dode huidcellen verwijdert en kan helpen bij de bloedcirculatie. Een betere bloedcirculatie resulteert in een gezonde en mooie huid. 


Kruidnagel olie tegen oorpijn

Kruidnagelolie bevat ontstekingsremmende eigenschappen en is daardoor een geschikt middel tegen oorpijn of een oorontsteking. Meng de kruidnagelolie met een draagolie zoals jojoba en breng het vervolgens in de oorschelp aan. Herhaal dit 3 a 4 keer per dag en je merkt dat het vanzelf pijnverlichting brengt. 

Ben je van plan om kruidnagelolie te gebruiken om pijn te verlichten? Doe dit dan altijd in overleg met de huisarts of een deskundige. Het topisch gebruik van etherische olie kan bijwerkingen hebben. Wees dus altijd raadzaam met het gebruik hiervan.

Kortingscode voor kruidnagelolie: Kruidnagel15%

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.