Jojoba Olie - Voor Huid en Haar

Jojoba Olie - Voor Huid en Haar

Het gebruik van natuurlijke plant en kruidenextracten is al eeuwenlang mega populair onder een groot deel van de wereldbevolking. Voornamelijk in grote delen van Azië en Zuid-Amerika is het gebruik hiervan al langere tijd immens populair. Afgelopen jaren heeft het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen en verzorgingsproducten steeds meer voet aan de grond gekregen in de westerse wereld. 

Een van de belangrijkste redenen hiervan is dat steeds meer mensen inzien dat het gebruik van producten op basis van chemicaliën, die over het algemeen iets goedkoper zijn, niet altijd de meest gezonde optie is. Ook zijn er steeds meer alternatieven op de markt gekomen die 100% natuurlijk zijn. 

Een van de producten die steeds populairder is geworden is Jojoba olie. Jojobaolie is een geurloze draagolie die perfect geschikt is voor het gebruik in het haar of op de huid. 

In deze blog vertellen we jou meer over de toepassingen van jojobaolie en hoe je het in combinatie met etherische olie kan gebruiken. 

Wat is jojoba olie?

Eerst en vooral, is het belangrijk om te weten dat jojobaolie eigenlijk geen olie is, maar een vloeibare was die vergelijkbaar is met ons natuurlijke talg. Dit maakt het gebruik van deze olie zeer geschikt voor alle haar en huidtypes.

Jojoba wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba plant. Door deze zaden te persen komt de olie vrij, waarna het direct gebruikt kan worden. Om het meeste olie te winnen worden de zaden meerdere keren geperst. Wist je dat een jojoba zaadje voor meer dan 40% uit olie bestaat?

Waar komt de jojoba plant voor?

De jojoba plant groeit vooral in woestijnachtige gebieden in het noorden van Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Jojoba planten hebben weinig irrigatie of regen nodig als ze eenmaal staan en zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud.

 

De voordelen van jojoba olie voor huid & haar

Een van de belangrijkste voordelen van jojoba olie is dat het helpt bij het reguleren van talgproductie. Dit betekent dat als je last hebt van een vette hoofdhuid, jojoba olie kan helpen om overtollig talg te verminderen en je hoofdhuid in balans te brengen. Aan de andere kant kan jojobaolie ook helpen bij het hydrateren van een droge hoofdhuid en het voorkomen van schilfering. 

Een ander voordeel van jojoba olie is dat het fungeert als een natuurlijke conditioner. Door een aantal druppels olie op je handpalmen te wrijven en vervolgens door je haar te smeren, kun je je haar zachter maken en klitten verminderen. Jojoba olie laat een beschermende laag achter op de haarschacht, waardoor het minder gevoelig is voor schade veroorzaakt door haarstylers of externe factoren zoals zonlicht of vervuiling.

Tot slot kan jojoba olie ook helpen bij het stimuleren van haargroei. De voedingsstoffen in de olie dringen diep door in de haarzakjes, waardoor ze worden gevoed en gestimuleerd om nieuw haar te produceren. Het regelmatig gebruiken van jojoba olie kan leiden tot een vollere en gezondere haardos.

Kortom, jojoba olie biedt talloze voordelen voor zowel de hoofdhuid als het haar zelf. Het reguleert talgproductie, hydrateert de hoofdhuid, beschermt het haar tegen schade, fungeert als een natuurlijke conditioner en stimuleert haar groei. Als je op zoek bent naar een natuurlijk product om je haar te verbeteren, is jojoba olie zeker het proberen waard.

Hoe gebruik ik jojoba olie en etherische olie samen?

De olie in de jojoba is in staat om de talgproductie van de huid te reguleren. Hierdoor kan het een oplossing zijn voor degene met puistjes of langdurige acne. Zodra je deze olie met etherische olie mengt, kan dit dus een manier zijn om jouw gevoelige huid te kalmeren.

Erg belangrijk is dat je etherische olie nooit direct op de huid moet aanbrengen. Meng de essentiële olie altijd met een draagolie voordat je het gebruikt. 

Voor een veilig gebruik mix je een aantal druppels etherische olie met de dragerolie. Het mengsel zou ongeveer 1% tot 2% etherische olie moeten bevatten voor een optimaal resultaat. Merk je dat je huid er toch heftig op reageert? Gebruik dan minder etherische olie.

De beste etherische olie voor acne:

Etherische olie en jojoba olie als haarproduct

Het gebruik van jojoba olie en etherische oliën kan je haar gezonder maken en verschillende haarproblemen aanpakken op een natuurlijke manier. Om deze oliën te gebruiken, kun je een paar druppels mengen en vervolgens op je hoofdhuid masseren. Laat het een tijdje intrekken voordat je het uitwast. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan je shampoo of conditioner voor extra verzorging.

Etherische oliën zoals lavendel, rozemarijn en tea tree olie worden vaak gebruikt om verschillende haaraandoeningen aan te pakken. Lavendel kalmeert de hoofdhuid en bevordert de haargroei, terwijl rozemarijnolie bekend staat om zijn stimulerende eigenschappen die de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeteren. Tea tree olie heeft antischimmel- en antibacteriële eigenschappen, wat het ideaal maakt voor mensen met een jeukende of schilferige hoofdhuid.

Conclusie

In dit artikel hebben we de herkomst en voordelen van jojobaolie besproken. Ook hebben wij praktische tips gegeven om deze fijne draagolie te gebruiken in combinatie met etherische olie. 

Bali Essentials is gespecialiseerd in etherische olie en het gebruik hiervan. Heb jij vragen over etherische olie of hoe je het moet gebruiken? Stuur ons dan een berichtje en wij zorgen er voor dat we binnen 24 uur bij jou terugkomen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.