Het gebruik van etherische lavendelolie bij slaapproblemen

Het gebruik van etherische lavendelolie bij slaapproblemen

Bij Bali Essentials weten we als geen ander hoe vervelend het is om niet in slaap te kunnen vallen. Je bent moe maar op de een of andere manier lukt het maar niet om je gedachten uit te zetten.

Speciaal voor de nachtbrakers onder ons hebben wij aan het einde van deze blog een klein cadeautje verstopt.

Het gebruik van etherische lavendelolie om beter te kunnen slapen

Heb je moeite met slapen? Ben je vaak rusteloos en lig je ‘s nachts te woelen in bed? Slaapproblemen kunnen een grote impact hebben op ons dagelijks leven en welzijn. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies die kunnen helpen, zoals het gebruik van etherische lavendelolie.

Lavendel staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt al eeuwenlang (wereldwijd) gebruikt om ontspanning te bevorderen. Deze olie wordt gewonnen uit de bloemen van de lavendelplant en heeft een heerlijke geur.

Waarom helpt lavendelolie bij het slapen?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de actieve bestanddelen in lavendelolie helpen de hersengolven te vertragen.

‘’Hersengolven worden gecreëerd uit de pulsen van elektrische activiteit die onze neuronen vertonen zodra ze met elkaar communiceren’’. 

Bron: https://bindu.nl/hersengolven-wat-vertellen-ze-ons/

Door de geur van lavendel in te ademen zorg je ervoor dat de hersenactiviteit afneemt en jij dus makkelijker in slaap kan vallen. Naast dat lavendelolie ervoor zorgt dat je makkelijker in slaap valt heeft het ook een positief effect op de slaapkwaliteit. Hierdoor zal je meer uitgerust wakker worden.

Er zijn een aantal verschillende manieren om lavendelolie te gebruiken bij het in slaap vallen:

Lavendel olie in een aroma diffuser:

Door een aantal druppels etherische lavendelolie in je aroma diffuser te druppelen zorg je ervoor dat de geur zich door de slaapkamer verspreidt. Hierdoor ontspannen je lichaam en gedachten zich waardoor jij beter in slaap valt. in de meeste gevallen zijn 2 tot 3 druppeltjes al genoeg om de voordelen te ervaren.

Lavendelolie op je hoofdkussen of beddengoed:

Door een aantal druppeltjes lavendelolie te verdelen over je hoofdkussen of beddengoed weet je zeker dat je heerlijk zal slapen. Deze methode is perfect voor diegene die geen aroma diffuser hebben of voor diegene die liever niet met een elektrisch apparaat in de slaapkamer willen slapen.

Lavendelolie in bad of onder de douche:

Een andere manier om lavendelolie te gebruiken, is door het toe te voegen aan je badwater of douchegel. Het warme water en de stoom zullen helpen om de geur van de olie te verspreiden, waardoor je een ontspannende ervaring krijgt voordat je naar bed gaat.

Lavendel olie tijdens een massage:

Lavendelolie kan ook worden gebruikt voor een kalmerende massage voordat je gaat slapen. Meng een paar druppels olie met een draagolie, zoals amandel- of jojoba olie, en masseer dit zachtjes in je huid. 

Het gebruik van essentiële lavendelolie kan dus op verschillende manieren bijdragen aan het verbeteren van je slaap. Maar let op: iedereen reageert anders op etherische oliën, dus het kan zijn dat lavendelolie niet voor iedereen het gewenste effect heeft. Het is altijd goed om te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt voor jou.

Daarnaast is het belangrijk om alleen pure, biologische lavendelolie te gebruiken van een betrouwbare bron. Zo weet je zeker dat de olie vrij is van synthetische toevoegingen en pesticiden, wat de kwaliteit en effectiviteit ten goede komt.

Concluderend kunnen we stellen dat etherische lavendelolie een natuurlijke en effectieve manier kan zijn om slaapproblemen aan te pakken.

Ervaar jij slaapproblemen en wil je dit graag oplossen? Wij willen jou daar graag bij helpen. Als dank voor het lezen van deze blog hebben wij een kortingscode aangemaakt, zodat jij binnenkort weer een goede nachtrust hebt. 

Kortingscode: SLAAPLEKKER10%

Deze kortingscode is exclusief toepasbaar op onze etherische lavendel olie.

Slaaplekker,

Team Bali Essentials

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.