Anti spinnen spray zelf maken

Anti spinnen spray zelf maken met pepermuntolie

Kortingcode voor onze Pepermunt Olie: Spinweg15%

 

Bang voor spinnen? Dat is niet helemaal niet zo gek als je denkt. Zo’n 15% van de wereldbevolking heeft arachnofobie. arachnofobie is een extreme angst voor spinnen en spinachtigen. 

Richting het einde van de zomer is het ook meteen de moeilijkste tijd voor mensen met arachnofobie. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om spinnen buiten je huis te houden. Sommige van deze methoden omvatten insectenwerende middelen die spinnen zullen doden. Bij Bali Essentials zijn we hier geen fan van en geven we er de voorkeur aan spinnen in leven te laten. Spinnen doen eigenlijk helemaal niets verkeerd en helpen juist met het opruimen van andere insecten in huis.

Maar we begrijpen dat het niet prettig is om spinnen in huis te hebben. Daarom laten we je zien hoe je je eigen anti-spinnenspray kunt maken. Deze spray zal ervoor zorgen dat spinnen weggaan en hopelijk niet meer terugkomen. Het jaagt ze weg zonder ze te doden.

Ondervind je een overvloed aan spinnen in huis? Dan is er waarschijnlijk ergens in je woning een spinnennest. In zo'n geval zal onze anti-spinnenspray niet afdoende zijn. Het is dan verstandiger om professionele ongediertebestrijding in te schakelen.


Wat heb je nodig voor de anti spinnen spray:

Pepermuntolie tegen spinnen 

Wanneer je jouw eigen spinnenspray maakt, vul je een sprayflesje met ongeveer 300 milliliter water. Zorg ervoor dat je het flesje niet helemaal tot de rand vult, anders kan het mengen lastig worden.

Zodra het water in het flesje zit, voeg je de etherische pepermuntolie toe. Wij adviseren ongeveer 30 druppels etherische olie voor elke 300 milliliter water. Deze verhouding zorgt voor een krachtig spinnenspray, zodat je zeker weet dat de spinnen zullen verdwijnen.

Wees voorzichtig bij het druppelen van de pepermuntolie, omdat deze olie erg geconcentreerd is en bij direct contact met je huid een reactie kan veroorzaken.

Nadat je het water en de pepermuntolie hebt gemengd, is het essentieel om een kleine hoeveelheid vaatwasmiddel toe te voegen. Zoals je waarschijnlijk nog wel herinnert van je scheikundelessen, mengen water en olie niet goed. Het vaatwasmiddel komt hier van pas. Door dit toe te voegen, zal je zien dat het water en de olie vermengen, en je spinnenspray gereed is voor gebruik.Hoe gebruik ik mijn antispinnen spray?

Nu je je eigen anti-spinnenspray hebt gemaakt, kun je deze gebruiken om spinnen uit je huis te weren. Zie je een spin in de hoek van de kamer zitten? Dan kun je wat spray in zijn richting spuiten of in de buurt van het spinnenweb. Door de geur van pepermuntolie zal de spin waarschijnlijk een ander plekje in huis zoeken. Dit is echter geen definitieve oplossing. We raden aan om de spin voorzichtig naar buiten te verplaatsen.

Om spinnen buiten te houden, is het een goed idee om de mogelijke ingangen van spinnen te besproeien met je zelfgemaakte anti-spinnenspray. Denk hierbij aan deuropeningen, raamkozijnen, plinten, kieren en kasten.

Om de effectiviteit van de anti-spinnenspray te behouden, raden we aan om deze elke twee weken te vernieuwen. Na verloop van tijd zal de kracht van de etherische pepermuntolie afnemen, waardoor het antispinnenmiddel minder effectief wordt.Een laatste woord over pepermunt olie gebruiken tegen spinnen

Etherische olie is erg krachtig, en het is het beste om direct contact met de huid te vermijden. Ga je je eigen spinnenspray maken? Gebruik dan handschoenen om te voorkomen dat de etherische olie direct in contact komt met je huid.

Als er etherische olie in je ogen terechtkomt, spoel ze dan met melk totdat het brandende gevoel verdwijnt. Zoals eerder vermeld, mengen olie en water niet goed, dus spoelen met water kan de situatie verergeren.

Zodra het brandende gevoel uit je ogen verdwenen is, spoel je de melk weg met lauw water. Als je nog steeds last hebt van je ogen of als ze extreem rood blijven, is het verstandig om direct een arts te raadplegen. Etherische olie heeft tal van voordelen, maar bij onjuist gebruik kan het gevaarlijk zijn.

 

Kortingcode voor onze Pepermunt Olie: Spinweg15%

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.