Pepermuntolie & Eucalyptus olie tegen muizen

Pepermuntolie & Eucalyptus olie tegen muizen

Kortingscode: MUISVRIJ10%

Etherische oliën kunnen op veel manieren worden ingezet. Naast de gebruikelijke manieren kunnen deze oliën ook ingezet worden tegen plaagdieren. In deze blog zullen we ingaan op de toepassing van eucalyptusolie en pepermuntolie tegen de bestrijding van muizen. De aanwezigheid van muizen kan enorm veel overlast geven. Muizen kunnen doordat ze voedsel aanvreten ziektes overbrengen en ook kunnen ze meubilair en kabels beschadigen. Genoeg redenen dan ook om zo snel mogelijk van muizen af te komen.

Zowel etherische eucalyptusolie olie en pepermuntolie hebben een geur die muizen zeer onprettig vinden en dan ook met een flinke boog omheen lopen.


Muizen verjagen met eucalyptus olie

Omdat eucalyptusolie zo’n sterke geur heeft, heeft het een afstotende werking op muizen. Dit is ook wetenschappelijk onderzocht door Thind & Mahal (2014). In dit onderzoek stelden ze muizen bloot aan verschillende sterktes van eucalyptusolie, respectievelijk 5, 10 & 20%.  Ze druppelen de olie rondom het eten aan een zijde van het hok. 

Het eten aan de andere zijde van het hok werd niet omringd met druppels olie. Ook werd er getest of het uitmaakt of je de olie dagelijks opnieuw aanbrengt of slechts een enkele keer. 

Wat bleek was dat er een significant effect was van de eucalyptusolie op muizen. De muizen lieten het voer met druppels staan terwijl het andere voer snel werd opgegeten. Hieruit bleek dat de sterkte van de olie en de frequentie van aanbrengen niet significant waren. Hieruit kunnen we concluderen dat het niet uitmaakt hoe vaak je het aanbrengt en welke sterkte je gebruikt.

Dit wetende is eucalyptusolie natuurlijk een perfect middel om muizen te verjagen. Zeker als je geen gebruik wilt maken van bestrijdingsmiddelen die met gifstoffen te maken hebben of die resulteren in de dood van muizen. Op deze manier is het een humane manier om muizen op afstand te houden.

Waar plaats ik de etherische olie om muizen af te schrikken?

De toepassing is om de olie op plekken te verspreiden waar de muizen zich begeven of waar ze het huis binnen kunnen gaan. Men kan bij luchtroosters en dergelijke een glazen potje zetten met hierin wat eucalyptusolie. Ook in pantries en voedsel lade kan men een klein glazen potje plaatsen met eucalyptusolie. Andere goede plekken zijn onder de keukenkasten en ijskasten aangezien muizen zich hier vaak verschuilen.

Pepermuntolie tegen muizen 

Etherische pepermuntolie is een andere penetrante geur waar muizen slecht tegen kunnen. Aangezien muizen een sterk ontwikkeld reukorgaan hebben is een sterke geur zoals pepermunt voor een muis zeer afschrikwekkend. De inzet van deze olie is natuurlijk gelijk aan die van eucalyptusolie. Men zou eens kunnen experimenteren of de een beter werkt dan de andere, of gelijktijdig inzetten.

Net zoals met de eucalyptus is het belangrijk om de pepermuntolie strategisch te plaatsen. Zoek daarom naar de keutels van de muizen zodat je erachter komt op welke plekken ze zich het meeste ophouden. Naast glazen potjes met de olie erin zou je ook wat katoenen watjes kunnen deppen in de olie en deze verspreiden. Hierbij is het echter wel belangrijk om deze af en toe opnieuw te bevochtigen.

Heb jij ook overlast van muizen thuis en wil je deze op een diervriendelijke manier verjagen? Bekijk dan eens zelf of dit werkt en bestel nu bij ons zowel de pepermuntolie als de eucalyptusolie met een leuke korting van 10%

Kortingscode: MUISVRIJ10%

Dit is zowel voor dier als mens een fijnere manier om van muizen af te komen dan met dodelijke bestrijdingsmiddelen!

Heb je last van spinnen in huis? Dan lees je hier hoe je eigen anti spinnen spray zelf kan maken

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.