Een wrat behandelen met tea tree olie

Een wrat behandelen met tea tree olie

Tea tree olie kan je gemakkelijk herkennen door haar sterke geur. Naast deze sterke maar heerlijke geur is deze olie ook bekend geworden door de antimicrobiële eigenschappen. Tea tree olie is een van de meest gebruikte etherische oliën binnen de alternatieve geneeskunde omdat het bacteriën en virussen kan doden. Door deze eigenschappen wordt tea tree olie ook vaak gebruikt bij de behandeling van wratten die veroorzaakt worden door het HPV-virus. 

Naast de behandeling van wratjes wordt essentiële tea tree olie ook vaak gebruikt om puistjes, voetschimmel en andere schimmels te behandelen. Door de antibacteriële werking wordt deze olie ook vaak gebruikt in handzeep of shampoo. 
De juiste manier om tea tree olie te gebruiken tegen wratten

Het is belangrijk om tea tree olie op de juiste manier te gebruiken om maximale resultaten te behalen. Volg deze stappen voor een effectieve behandeling:

 1. Reinig het gebied rondom de wrat grondig met water en zeep.
 2. Droog de huid goed af voordat je tea tree olie aanbrengt.
 3. Doop een wattenstaafje in pure tea tree olie (5 druppels is genoeg)
 4. Houd het wattenstaafje ongeveer 10 minuten tegen het wratje aan.
 5. Bedek de wrat met een pleister of verband om de olielaag op zijn plaats te houden.
 6. Herhaal dit proces twee keer per dag totdat de wrat volledig verdwenen is. Dit kan enkele weken duren, afhankelijk van de grootte en diepte van de wrat.

Voorzorgsmaatregelen bij de behandeling van wratten met tea tree olie

Hoewel tea tree olie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er een paar voorzorgsmaatregelen die je moet nemen bij het gebruik ervan:

Over het algemeen is het gebruik van essentiële tea trea olie veilig. Echter, er zijn een paar voorzorgsmaatregelen die je moet nemen bij het gebruik ervan.

 • Test de olie eerst op een klein stukje huid om eventuele allergische reacties te controleren.
 • Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen, omdat tea tree olie irriterend kan zijn.
 • Breng geen tea tree olie aan op open wonden of beschadigde huid.
 • Als je merkt dat de irritatie toeneemt of als er bijwerkingen optreden, stop dan onmiddellijk met het gebruik van tea tree olie en raadpleeg een arts.
 • Tea tree olie mag nooit doorgeslikt worden. Is er toch etherische olie in je mond gekomen? Raadpleeg dan onmiddellijk een arts
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.