Je Eigen Roomspray Maken | Stappenplan

Je Eigen Roomspray Maken | Stappenplan

Kortingscode: Roomspray10%

Een Stappenplan voor het  zelf maken van Etherische Olie Roomspray

Etherische oliën worden al eeuwenlang gewaardeerd voor hun veelzijdige toepassingen, van aromatherapie tot huishoudelijke reiniging. Een van de leukste manieren om van de voordelen van etherische oliën te genieten, is door ze te verwerken in zelfgemaakte roomsprays. Deze sprays kunnen de lucht in huis verfrissen en therapeutische effecten bieden, afhankelijk van de gebruikte oliën.

Achtergrond van Etherische Oliën

Etherische oliën worden gewonnen uit planten, bloemen, kruiden en andere natuurlijke bronnen via stoomdestillatie of koude persing. Elke olie heeft een unieke geur en specifieke eigenschappen. Lavendel werkt bijvoorbeeld kalmerend, terwijl pepermunt verfrissend en opwekkend is. Door verschillende oliën te combineren, kun je unieke geuren creëren die perfect bij jouw voorkeuren en behoeften passen.

Stap 1: Verzamel Je Materialen

Voordat je begint, zorg dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt:

  • Etherische oliën naar keuze.
  • Een lege sprayfles, bij voorkeur van donker glas om de oliën te beschermen tegen licht en oxidatie.
  • Een trechter om de ingrediënten zonder morsen in de fles te gieten.


Stap 2: Kies Je Etherische Oliën

Het kiezen van de juiste etherische oliën is cruciaal. Denk na over de geur en de therapeutische eigenschappen van elke olie. Wil je ontspannen en kalmeren? Kies dan voor lavendel, kamille of bergamot. Voor een opwekkend effect kun je sinaasappel, citroen of grapefruit gebruiken.

Stap 3: Meng Je Ingrediënten

Nu je de oliën hebt gekozen, kun je de roomspray maken. Het basisrecept omvat meestal water en etherische oliën. Sommige mensen voegen een beetje alcohol toe om de oliën beter te laten mengen en de spray langer houdbaar te maken. Voor een alcoholvrije versie kun je alleen water gebruiken.

Volg deze stappen om je roomspray te maken:

Vul de sprayfles voor driekwart met gedestilleerd water. Voeg 1-2 eetlepels alcohol toe (optioneel). Voeg 15-20 druppels etherische olie toe. Pas het aantal druppels aan naar smaak. Plaats de dop op de fles en schud goed om alles te mengen.

Stap 4: Test en Pas Aan

Test de geur door een beetje in de lucht te spuiten. Ben je tevreden met de geur? Voeg anders meer olie toe als de geur te zwak is, of meer water als de geur te sterk is.

Stap 5: Gebruik Je Roomspray

Nu je spray klaar is, kun je hem overal in huis gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

  • Verfris elke kamer met een paar spuitjes.
  • Spuit een beetje op je kussensloop voor een rustgevende slaap.
  • Gebruik het in de badkamer als luchtverfrisser.
  • Spuit wat op kleding of beddengoed tussen wasbeurten door.

 

 

Stap 6: Bewaren en Labelen

Bewaar je roomspray op een koele, donkere plaats, uit de buurt van direct zonlicht en hitte. Schud de fles goed voor elk gebruik om de oliën gelijkmatig te verdelen. Label de fles met de ingrediënten en de naam van de geur, zodat je het gemakkelijk kunt herkennen.

Stap 7: Veiligheid en Voorzorgsmaatregelen

Hoewel etherische oliën veilig zijn in de juiste verdunningen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Sommige oliën kunnen huidirritatie veroorzaken, dus verdun ze in een draagolie als je ze op de huid wilt aanbrengen. Houd etherische oliën buiten bereik van kinderen en wees voorzichtig met het gebruik rond huisdieren.

Stap 8: Experimenteer en Enjoy

Het leuke van het maken van je eigen roomspray is dat je kunt experimenteren met verschillende oliën en combinaties. Probeer nieuwe oliën uit en ontdek welke het beste bij je passen. Of je nu wilt ontspannen, verfrissen of revitaliseren, met etherische oliën kun je je eigen unieke geurervaring creëren.

Wil jij graag je eigen roomspray maken? Dan hebben wij een speciale kortingscode voor jou aangemaakt! 

Kortingscode: Roomspray10%

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.