Wat is Palo Santo?

Wat is Palo Santo?

Palo Santo is een houtsoort die van een Zuid-Amerikaanse boom komt, genaamd de Bursera Graveolens. Deze boom komt vooral voor in Ecuador en Peru. Daar noemen ze de boom dus ‘Palo Santo', wat vrij vertaald heilig hout betekent in het Spaans.

De Palo Santo wordt als sinds mensenheugenis gebruikt in deze gebieden door inheemse stammen als toevoeging aan ceremonies, rituelen en genezingen.  De eigenschappen van de Palo Santo komen los als je het verbrandt. Dus het wordt als een soort wierook gebruikt. Het heeft een aangename geur en er wordt verondersteld dat het een kalmerende en zuiverende energie heeft. 

Om deze reden wordt Palo Santo vaak gebruikt voor de energetische reiniging van huizen en andere ruimtes. Door de houtsoort te verbranden in ruimtes waar spirituele praktijken worden beoefend zoals yoga, meditatie of chanten kan de energie gezuiverd worden. 

Bekijk altijd wel goed de herkomst van Palo Santo en stel de vraag of deze op een duurzame manier gewonnen is. Indien dit niet het geval is zou het verantwoord zijn om deze niet aan te schaffen aangezien men hier de verwoesting van deze boomsoort stimuleert.


Wat zijn de voordelen van Palo Santo?

Palo Santo heeft vele voordelen die hieronder benoemd zullen worden 

  1. Kalmering en stress verminderen: door de stress verminderende eigenschappen van Palo Santo wordt het vaak gebruikt in combinatie met ontspanningstechnieken zoals meditatie, chanten of yoga. Op deze manier versterkt het de kalmerende effecten van deze technieken.
  2. Zuivering: door het verbranden van Palo Santo wordt een ruimte gezuiverd van negatieve energieën. Dit zorgt ervoor dat de rust en kalmte weer kan terugkeren in een ruimte. Ook kan het jezelf losmaken van negatieve energieën waardoor je meer in balans komt. 
  3. Spirituele bescherming: in Zuid-Amerika zijn ze ervan overtuigd dat de rook van de Palo Santo beschermt tegen kwade geesten en negatieve entiteiten. Door de Palo Santo te verbranden zou je daarmee jezelf dus een spirituele bescherming geven.
  4. Aromatherapie: vanuit een aroma therapeutisch perspectief wordt deze houtsoort ook gewaardeerd om zijn rustgevende kwaliteiten. Door de kalmerende werking op de psyche is het goed te gebruiken voor mensen die last hebben van angst en spanning. 
  5. Creatieve inspiratie: een van de andere toegewezen voordelen van Palo Santo is dat het creativiteit, inspiratie en helderheid kan opwekken. Dit maakt het bij uitstek een geschikt hulpmiddel voor eenieder die creatieve bezigheden beoefent zoals schrijven, schilderen, muziek maken of andere soort kunst. 

Zoals men ziet zijn er vele toepassingen en voordelen verbonden aan Palo Santo. Bekijk meteen eens op onze site de Palo Santo en bestel deze vandaag nog om ook eens de positieve effecten van Palo Santo mee te maken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.