Schimmelinfectie

Een Schimmelinfectie behandelen met Tea Tree olie

Kortingscode voor onze Tea Tree Olie: Schimmel15%

Tea tree olie staat bekend om zijn genezende krachten, vooral in de strijd tegen schimmelinfecties. In tegenstelling tot gewone antibiotica, die vaak geen effect hebben op deze infecties, biedt tea tree olie een helpende hand wanneer jij last hebt van een schimmelinfectie.

Deze blog bevat uitgebreide informatie over het gebruik van tea tree olie om een schimmelinfectie te behandelen. We begrijpen uit eigen ervaring hoe ongemakkelijk (en soms zelfs gênant) het kan zijn om te kampen met een schimmelinfectie en delen daarom graag waardevolle inzichten.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van tea tree olie bij de behandeling van:

Ringworm en Atleetvoet

 

Wat is ringworm?

Ringworm is een schimmelinfectie die de huid aantast, hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt deze niet veroorzaakt door wormen. Deze schimmel gedijt vaak in warme klimaten of wanneer de hygiëne of immuniteit vermindert. 

Overdracht gebeurt vaak via contact met katten, honden of andere dieren. Wat deze schimmel bijzonder maakt, is zijn hoge besmettelijkheid; het kan zelfs worden overgedragen via aarde.


Hoe ziet ringworm eruit?

Ringworm wordt gekenmerkt door ronde, vaak rode cirkels op de huid, die vaak voorkomen in gebieden zoals de oksels, knieholtes of op de hoofdhuid. Vanwege de extreme besmettelijkheid kan de schimmel zich van bijvoorbeeld de oksel naar andere delen van het lichaam verspreiden, waardoor je jezelf als het ware opnieuw kunt besmetten.


Symptomen ringworm

De gebruikelijke symptomen van ringworm zijn jeuk en een branderig gevoel op de huid. In ernstige gevallen kunnen er ook kleine met vocht gevulde blaasjes ontstaan.


Ringworm behandelen met Tea tree olie

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor ringworm. Deze aandoening kan worden bestreden met een antischimmelzalf zoals 'miconazol'. Daarnaast is het ook mogelijk om een ringworminfectie te behandelen met tea tree olie. Meng de tea tree olie met een draagolie zoals kokosolie en breng dit voorzichtig aan op de geïnfecteerde plekken met een watje. Zorg ervoor dat je de ringworm plekken grondig reinigt en droogt voordat je de behandeling toepast. Probeer de ‘wondjes’ zo min mogelijk aan te raken met je handen om kruisbesmetting te voorkomen. Toch per ongeluk een plekje aangeraakt? Was dan je handen grondig met zeep en gebruik eventueel alcohol spray. 

Wij raden aan om altijd met je huisarts te overleggen wat de beste methode is om de schimmelinfectie te behandelen. Het op een verkeerde manier behandelen van ringworm kan vervelende situaties veroorzaken.

 


Tea tree olie bij atleetvoet

Atleetvoet is een vorm van voetschimmel die behoort tot dezelfde categorie als ringworm. Het komt vaak voor bij mensen die veel sporten en daardoor veel transpireren tussen hun tenen. Deze schimmel wordt ook vaak gezien bij vechtsporters, die vaak op blote voeten trainen op matten die mogelijk niet goed zijn gereinigd voor gebruik.


Hoe ziet een atleetvoet eruit?

Atleetvoet is een schimmelinfectie die tussen de tenen optreedt. Het begint met jeuk en een branderig gevoel tussen de tenen. Bovendien vertoont de huid tussen de tenen vaak schilfering en kan er een witte substantie verschijnen.


Atleetvoet behandelen met tea tree olie 

Net als ringworm kan atleetvoet effectief worden behandeld met tea tree olie. Deze behandeling werkt omdat de schimmelsoorten vrij gelijksoortig zijn en vergelijkbaar reageren op de eigenschappen van tea tree olie. De natuurlijke anti-schimmel werking van tea tree olie maakt het een geschikte remedie voor atleetvoet, waarbij het de schimmel effectief bestrijdt en de symptomen verlicht. 

Hoelang duurt het om een schimmelinfectie te behandelen met tea tree olie?

Het is moeilijk hier een exact antwoord op te geven, omdat dit sterk kan variëren per individu. De duur om de schimmel te laten verdwijnen hangt af van de mate van besmetting en hoe jouw lichaam reageert op een behandeling. De snelheid van herstel kan dus per persoon verschillen, waarbij factoren zoals de ernst van de infectie en de effectiviteit van de gekozen behandeling een rol spelen.

Meestal is een maand van consequente behandeling voldoende om schimmels zoals ringworm en atleetvoet te verhelpen. Als de schimmel niet vanzelf verdwijnt en je merkt dat het erger wordt, is het raadzaam om advies in te winnen bij een huisarts over de meest geschikte behandelmethode. Het is altijd verstandig om professioneel advies te zoeken als de aandoening niet verbetert of zelfs verslechtert.

Risico’s van schimmel behandelen met tea tree olie

Doorgaans is het veilig en een veelgebruikte methode om essentiële oliën te gebruiken voor behandeling. Toch moeten we benadrukken dat dit niet altijd de meest geschikte aanpak is. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de eigenschappen in tea tree olie, waardoor het gebruik ervan de situatie juist kan verergeren. Het is altijd raadzaam om vooraf een arts te raadplegen voordat je etherische olie gaat gebruiken om een schimmelinfectie te behandelen. Het is belangrijk om de juiste aanpak te kiezen, afgestemd op individuele behoeften en mogelijke allergieën.

We willen benadrukken dat het ten zeerste wordt afgeraden om tea tree olie ooit oraal in te nemen. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat het gebruik van tea tree olie bij kinderen ook niet wordt aanbevolen. Het inslikken van tea tree olie kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. 

Kortingscode voor onze Tea Tree Olie: Schimmel15%

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.