Sauna olie

De juiste etherische olie voor in de sauna

Kortingscode: Sauna10%

Het gebruik van essentiële olie in de sauna kan je ervaring nog ontspannender en aangenamer maken. Maar bij het kiezen van de juiste olie zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Denk aan de zuiverheid, kwaliteit en hoe goed de olie werkt in de sauna, maar ook aan welke geuren jij het lekkerst vindt.


Belangrijk om te weten:  Etherische olie voor opgieting in de sauna

Rookpunt

Hoe heet je een olie kunt maken, hangt af van het rookpunt. Dit is de temperatuur waarbij een olie begint te roken en de ingrediënten beginnen af te breken, wat giftige of irriterende stoffen kan vrijgeven. Essentiële oliën met een laag rookpunt zijn daarom niet geschikt voor de sauna. Gelukkig hebben de meeste essentiële oliën een hoog genoeg rookpunt, waardoor ze veilig in de sauna gebruikt kunnen worden. Ze verdampen meestal al bij lagere temperaturen dan hun rookpunt.


Welk sauna olie?

Verschillende oliën hebben verschillende geuren en effecten. Sommige essentiële oliën werken ontspannend en kalmerend, terwijl andere juist je stemming verbeteren. Als je een essentiële olie voor de sauna koopt, bedenk dan eerst welke geur je fijn vindt en welk effect je wilt bereiken. Zo hebben eucalyptus-, pepermunt- en tea tree-oliën bijvoorbeeld antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Lavendel- en jasmijnoliën staan bekend om het versterken van het immuunsysteem, terwijl sinaasappel- en bergamotoliën helpen om stress en angst te verminderen.


Zuiverheid en kwaliteit

Gebruik alleen hoogwaardige, 100% natuurlijke oliën. Goedkope of synthetische oliën kunnen irritatie en allergische reacties veroorzaken, en ze werken minder goed. Hoewel 100% natuurlijke essentiële oliën duurder zijn, heb je er minder van nodig omdat ze veel krachtiger zijn. Op de lange termijn ben je dus vaak goedkoper uit met de betere kwaliteit.


Hoeveel druppels moet ik gebruiken in de sauna?

Bij het gebruik van olie in de sauna zijn een paar belangrijke zaken om in gedachten te houden. Gooi nooit olie direct op de hete kolen, dit kan namelijk een vlam veroorzaken met vervelende gevolgen. Het is aan te raden om 5-7 druppels olie te mengen met het water dat al in de sauna aanwezig is. Op deze manier kun je de olie veilig gebruiken.

In de winter, wanneer het buiten gesneeuwd heeft, is het een leuk idee om een aantal druppels etherische olie op een sneeuwbal te doen en deze op de hete kolen te leggen. Wanneer de sneeuwbal smelt, verspreidt deze een heerlijke geur.

 

Kijk uit met etherische olie in een gedeelde sauna

Het toevoegen van etherische olie aan je saunaritueel is naar onze mening een uitstekende keuze. Houd er echter rekening mee dat niet iedereen van etherische oliën houdt. Als je in een openbare sauna bent, is het dus niet aan te raden om je eigen olie over de kolen te gieten.

De beste olie voor in de sauna volgens ons:

Lavendel olie

Eucalyptus olie

Rozemarijn olie

 

Pepermunt olie

Citronella olie


We vinden het geweldig dat je etherische olie in de sauna wilt gaan gebruiken, daarom hebben we speciaal voor jou een kortingscode van 10% gemaakt.


Kortingscode: Sauna10%

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.