Je Eigen Autoparfum Maken | Stappenplan

Je Eigen Autoparfum Maken | Stappenplan

Ben je regelmatig onderweg en een liefhebber van geur-experimenten? Dan is deze blog precies wat je zoekt. Ontdek hoe je je eigen autoparfum kunt creëren en geniet onderweg van heerlijke geuren. Stap voor stap laten we je zien hoe je jouw eigen geurverfrisser maakt die heerlijk ruikt. Als je liever een kant-en-klare oplossing wilt, raden we je aan om standaard autoparfum te kopen.

Een auto is een kleine afgesloten ruimte, wat betekent dat een geur van essentiële olie overweldigend kan zijn. Om deze reden moet je oppassen dat je niet te veel olie gebruikt en rustig begint met kleine hoeveelheden.

Veel mensen gebruiken een luchtverfrisser in de auto, echter zijn deze vaak chemisch gemaakt en kan dit als een onplezierige geur worden ervaren door veel mensen. Om je eigen autoparfum te maken met essentiële olie is heel simpel. 


Dit is wat je nodig hebt om je eigen auto parfum te maken:

  • 200 ml water
  • 6 tot 8 druppels van een van jouw favoriete essentiële olie
  • Zelfklevend hobby schuim
  • Vilt
  • Koord of touw
  • Perforator

Bedenk welke vorm je wilt voor je luchtverfrisser. Als je een vorm hebt gekozen, knip deze dan uit zowel het zelfklevend hobbyschuim als het knutselvilt. Zorg ervoor dat beide stukken precies dezelfde afmetingen hebben, want je gaat ze aan elkaar plakken.

Verwijder de beschermende laag papier van het hobby schuim om de plakkende kant te onthullen. Druk deze kant op de achterkant van het uitgeknipte vilt en zorg ervoor dat alle randen van beide stukken op elkaar aansluiten. Neem vervolgens je perforator en maak een perforatie aan de bovenkant van de vorm.

Je kunt nu een glazen spuitfles nemen en deze vullen met 200ml water. Je kunt het beste een fles gebruiken die gemaakt is van ultraviolet glas, dat natuurlijke materialen zoals etherische oliën kan beschermen tegen de schade die kan worden veroorzaakt door zichtbare lichtstralen. 

Zodra het water in de fles zit, kun je de essentiële oliën toevoegen. Schud de fles om alle ingrediënten te mengen en spray het mengsel dan op de vilten kant van je luchtverfrisser. Je kunt zo veel of zo weinig van het mengsel spuiten als je wilt.

Nadat de zelfgemaakte luchtverfrisser is ingespoten, haal een touwtje door het gaatje en hang hem aan je achteruitkijkspiegel. 

Een andere manier om je eigen luchtverfrisser te maken met essentiële olie is om een glazen potje te vullen met een mix van water en enkele druppels essentiële olie. Deze potjes kan je gemakkelijk vinden op internet.

Veel plezier met het maken van je eigen luchtverfrisser en rijd veilig!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.